- Da vi lagde til kaj i Arsuk, jublede vi af lykke

Banko, udkig efter isbjørne og historiefortællinger. Under de seks dage i isen uden at kunne komme videre gjorde passagererne på Sarfaq Ittuk hvad de kunne for at få det bedste ud af deres oplevelse.
Foto © : Mads Pihl/Visit Greenland
Skrevet af Ane-Marie Petersen
28. marts 2018 05:44

Der var jubel på skibet da de første huse i bygden Arsuk kom til syne i formiddags.

- Vi fik ellers et nyt addresse under turen, 3930 Torsukattak, fortæller én af passagerne Benigne Poulsen med et glimt i øjet.

Hun har siddet fast i isen sammen med 36 andre passagerer og 22 besætningsmedlemmer syd for bygden Arsuk i Sydgrønland de sidste seks dage. Tirsdag formiddag lykkedes det endelig for skibet at komme fri.

LÆS OGSÅ Sarfaq Ittuk er nu kommet fri af isen og sejler igen

Og glæden ved synet af fast land var svær at skjule hos passagerne.

 - Da vi lagde til kaj i Arsuk, jublede vi af lykke.

Benigne Poulsen og de andre passagere skal hvert til sit efter seks dages forsinkelse, men de har fået nye bekendtskaber og underholdt hinanden under den lange sejltur.

- Besætningen stod for bankospil, og vi underholdt også os selv og fortalte historier, så turen føltes kortere. Det var faktisk rigtig hyggeligt.

LÆS OGSÅ Sarfaq Ittuk fanget af svære isforhold - ingen mobildækning ombord

LÆS OGSÅ Sarfaq Ittuk sidder stadig fast

Selvom der ikke var så meget at se på, mens skibet var fastklemt i isen, har passagerne dog holdt udgik efter noget spændende.

- Vi holdt udkig efter isbjørne - men uden held. Vi fik dog set isbjørnespor på isen.

Benigne Poulsen er nu på vej til Nuuk sammen med sin mand for at holde bryllup for deres datter.

Efter planen ankommer Sarfaq Ittuk til Nuuk i morgen eftermiddag og skal til kontrol. Skibet sejler videre nordpå efter planen på fredag.