Sarfaq Ittuk sidder stadig fast

Sarfaq Ittuk er fortsat forsinket grundet is- og vindforholdene ved Torsukattak og ligger stadig syd for Arsuk.
Toqqorsivik/arkiv Foto © : Arktisk Kommando
25. marts 2018 19:00

Passagerskibet Sarfaq Ittuk sidder kønt i det. For på grund af vindretning og is er det umuligt for besætningen at få skibet videre fra deres position syd for Arsuk, hvor de har ligget siden onsdag. 

Skibet skulle ifølge planen have været i Nuuk i fredags, hvorfra det skulle videre til Sisimiut. 

Men den plan må vente lidt, for det ser ikke meget bedre ud de kommende dage. Ifølge vejrudsigten er der ikke noget, der tyder på, at der sker ændringer i vindretningen før i midten af næste uge. 

- Vi vurderer konstant vejret og muligheden for at komme ud af isen, og så snart det er muligt, vil Sarfaq Ittuk sejle videre jf. sejlplanen, oplyser Arctic Umiaq Line i en pressemeddelelse lige før middag lørdag.

Men helt skidt er det ifølge Arctic Umiaq Line ikke, for ventetiden i går blev blandt andet brugt på at fejre fødselsdag for en af de 37 passagerere ombord, og alle er fortsat ved godt mod trods det uventede ophold i isen.

Arctic Umiaq Lines beredskab følger situationen tæt og er i løbende dialog med Arktisk kommando og Royal Arctic Line. Vurderingen er, at der ikke er fare for skib, besætning eller passagerer, og kaptajnen melder fortsat, at alle ombord har det godt. 
 
For løbende information henviser Arctic Umiaq Line til deres Facebookside. 

OPDATERET.....

Ifølge verjudsigten skal vinden vende onsdag aften. Det betyder, at man forhåbentlig kan slippe fri torsdag morgen, fortæller direktør ved Arctic Umiaq Line, Aviâja Lyberth Lennert. 

- Hvis det lykkes os at komme ud torsdag morgen så håber vi på at vi kan komme op og nå vores fartplan fra Nuuk fredag aften nordover, siger hun.