Embedsmand: Gaza-forhandlinger i Kairo ovre - Rafah-operation fortsætter

Mens Israel fortsætter angreb i Rafah, siger embedsmand, at forhandlinger i Kairo slutter for nu.
Torsdag har israelske kampfly og kampvogne rettet angreb mod flere områder i Rafah. Foto © : Ahmad Gharabli/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
10. maj 2024 09:04

Israel anser denne forhandlingsrunde i Kairo om en våbenhvile i Gaza for at være afsluttet.

Det siger en højtstående israelsk embedsmand torsdag til nyhedsbureauet Reuters.

Dermed fortsætter en israelsk militæroperation som planlagt i Rafah og andre steder i Gaza, lyder det videre fra embedsmanden, som ikke står frem med navn.

Under den seneste forhandlingsrunde har Israel sagt til mæglerne, at landet har en række forbehold over for det våbenhvileforslag, som den militante palæstinensiske gruppe Hamas er kommet med. Det siger embedsmanden.

Torsdag har israelske kampfly og kampvogne rettet angreb mod flere områder i Rafah.

Der har siden tirsdag været forhandlere i Kairo fra Israel, Hamas, Egypten, USA og Qatar for at forsøge at nå frem til en våbenhvile i Gaza.

Hamas erklærede tidligere på ugen, at gruppen bakker op om mæglernes seneste våbenhvileforslag.

Planen indebærer frigivelse af israelske gidsler og et antal palæstinensere, som er fængslet af Israel.

Tidligere på ugen sagde Israel, at forslaget, som indeholder tre faser, er udvandet og uacceptabelt for Israel.

Den egyptiske tv-kanal Al-Qahera, der har forbindelser til den egyptiske stat, rapporterede tidligere torsdag, at den israelske delegation var taget hjem.

Men mæglerne fra Egypten, Qatar og USA fortsætter bestræbelser på at "bringe de to parters synspunkter" tættere på hinanden. Det siger en højtstående egyptisk kilde til tv-kanalen, skriver AFP.

Rafah i det sydlige Gaza huser størstedelen af områdets indbyggere. De er blevet tvunget fra deres hjem under de omfattende bombardementer af det palæstinensiske område.

På grund af den store befolkningstæthed har en række lande og ngo'er advaret Israel imod en offensiv. Krigen i Gaza har allerede nu medført omfattende civile tab.

Ifølge sundhedsmyndighederne i Gaza er næsten 35.000 mennesker blevet dræbt under Israels angreb.

De palæstinensiske grupper Hamas og Islamisk Jihad har sagt, at militante fra grupperne har affyret blandt andet panserværnsraketter mod de mange israelske kampvogne, der står i den østlige udkant af Rafah.