Ekstra millioner til familiecentre

Naalakkersuisut har, med Finans- og Skatteudvalgets godkendelse, besluttet at afsætte en ekstra bevilling på 3,0 mio. kr. til tilskud til familiecentre i 2017.
Foto © : KNR
Skrevet af Karsten Sommer
29. marts 2017 08:20

På landsplan eksisterer der i dag 16 familiecentre, der har til formål at sikre en tidlig forebyggende indsats for udsatte børn og deres familier. Familiecentrene drives af kommunerne, som har mulighed for at søge Departementet for Sociale anliggender om tilskud til driften.

Ved dette års ansøgningsrunde har de ansøgte beløb til familiecentrene dog vist sig at overstige de afsatte midler til formålet på finansloven for 2017. 

Men da Familiecentrene spiller en afgørende rolle i den forebyggende indsats for udsatte børn og deres familier, har det været vigtigt for Naalakkersuisut at sikre, at der var tilstrækkelige midler, til at yde tilskud til de relevante ansøgninger fra familiecentrene.

- Med de ekstra midler, vil der blive mulighed for at styrke indsatsen på området, så de udsatte familier kan komme i behandling på et tidligere tidspunkt end i dag, blandt andet ved familiehøjskole og familieudviklingskurser, skriver Naalakkersuisoq for sociale anliggender, familie, ligestilling og justitsvæsen Sara Olsvig i en pressemeddelelse.