Naalakkersuisoq for råstoffer, Erik Jensen, vil ikke umiddelbart afsløre, om der er konkrete fremskridt i Kuannersuit-projektet, siden ekspertgruppen sendes til Sydgrønland i februar.

Ekspertgruppe skal forberede borgere i Sydgrønland på minehøringer

Naalakkersuisut tager nu et nyt skridt med hensyn til udvikling af mineprojekter i Sydgrønland. I februar vil eksperter fra flere departementer rejse rundt i Sydgrønland og holde borgermøder.

Formålet er blandt andet at undervise borgerne, så de kan deltage i offentlige høringer af råstofselskabernes VVM- og VSB-redegørelser, der fortæller om mineprojekters betydning for miljø og samfund.

Det fremgår af en skrivelse som er sendt fra miljøstyrelsen for råstoffer til lokale myndigheder og interesseorganisationer i Sydgrønland i denne uge.

Naalakkersuisoq for råstoffer, Erik Jensen, vil ikke umiddelbart afsløre, om der er konkrete fremskridt i Kuannersuit-projektet, siden ekspertgruppen sendes til Sydgrønland i februar.

LÆS OGSÅ 100 millioner i skatteindtægter

Han siger til KNR, at Naalakkersuisut stadig ikke har en ansøgning fra Greenland Minerals & Energy, som lever op til kravene i lovgivningen.

Lørdag holder Erik Jensen et borgermøde i Narsaq, hvor han blandt andet vil komme med en status på Kuannersuit projektet.

Erik Jensen oplyser, at borgermødet i Narsaq blandt andet afholdes efter ønske fra Inatsisartut, og som et led i Naalakkersuisuts bestræbelser på at inddrage lokalbefolkningen i udviklingen af råstofprojekterne.

LÆS OGSÅ Søen Taseq skal bruges til opbevaring af tailing

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt