Naalakkersuisoq for råstoffer, Erik Jensen, vil ikke umiddelbart afsløre, om der er konkrete fremskridt i Kuannersuit-projektet, siden ekspertgruppen sendes til Sydgrønland i februar.

Ekspertgruppe skal forberede borgere i Sydgrønland på minehøringer

Naalakkersuisut tager nu et nyt skridt med hensyn til udvikling af mineprojekter i Sydgrønland. I februar vil eksperter fra flere departementer rejse rundt i Sydgrønland og holde borgermøder.

Formålet er blandt andet at undervise borgerne, så de kan deltage i offentlige høringer af råstofselskabernes VVM- og VSB-redegørelser, der fortæller om mineprojekters betydning for miljø og samfund.

Det fremgår af en skrivelse som er sendt fra miljøstyrelsen for råstoffer til lokale myndigheder og interesseorganisationer i Sydgrønland i denne uge.

Naalakkersuisoq for råstoffer, Erik Jensen, vil ikke umiddelbart afsløre, om der er konkrete fremskridt i Kuannersuit-projektet, siden ekspertgruppen sendes til Sydgrønland i februar.

LÆS OGSÅ 100 millioner i skatteindtægter

Han siger til KNR, at Naalakkersuisut stadig ikke har en ansøgning fra Greenland Minerals & Energy, som lever op til kravene i lovgivningen.

Lørdag holder Erik Jensen et borgermøde i Narsaq, hvor han blandt andet vil komme med en status på Kuannersuit projektet.

Erik Jensen oplyser, at borgermødet i Narsaq blandt andet afholdes efter ønske fra Inatsisartut, og som et led i Naalakkersuisuts bestræbelser på at inddrage lokalbefolkningen i udviklingen af råstofprojekterne.

LÆS OGSÅ Søen Taseq skal bruges til opbevaring af tailing

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt