Efter tur til USA: Grønlanske sten er eftertragtede

Grønlandske smykkesten er eftertragtede i udlandet, det fortæller Ilannguaq Lennert Olsen, som er lige kommet hjem fra en tur til USA.
Foto © : Ice Cold Gems
Skrevet af Mads Pedersen
14. februar 2015 12:00

Ilannguaq Lennert Olsen, medejer af Ice Cold Gems, har sammen med sine foretningspartnere har været på to ugers rejse i Arizona for at fremvise deres sten. Og det har været oplysende tur med succes, fortæller han.

Formålet med turen til USA var blandt andet at finde ud af, om der er interesse for grønlandske ædelsten.

- Vi fandt ud af, at der er stor interesse for vores sten. Især overfor rubiner, fortæller Ilannguaq Lennert Olsen til KNR.

Læs også Småskala-mineejere spændt før USA-tur

Rige går efter de ægte sten
Han fortæller også, at grunden til, at der er så stor interesse for deres smykkesten, er, at de er udvundet af hjemmehørende.

- At ædelsten er udvundet og bearbejdet af hjemmehørende gør, at der er større interesse. Rige kvinder er blevet meget opmærksomme på, hvor smykkerne stammer fra. De mest eftertragtede smykkesten er udvundet, bearbejdet og solgt af hjemmehørende, siger Ilannguaq Lennert Olsen.

Læs også Fortaler for småskala-minedrift taler stensamlernes sag

Vil bidrage til vækst

Ice Cold Gems-ejerne håber, at råstofsdepardementet snart har loven for småskalaprojekter på plads. De drømmer nemlig om at tjene penge og bidrage til økonomisk vækst i grønland.

- Vores største håb er, at Grønland bliver verdenskendt for at lave flotte smykker lavet og solgt af hjemmehørende. Vi håber også, at vi kan bidrage til økonomisk vækst i vores land, slutter Ilannguaq Lennert Olsen.
Han glæder siger, sammen med sine partnere i Ice Cold Gems, over at have været på en udbytterig tur til USA.