Efterårssamling: 1,1 millioner kroner til indkvartering af Inatsisartut

Landskassen bruger mere end én million kroner på Inatsisartut medlemmernes indkvartering i forbindelse med efterårssamlingen i år.
12 medlemmer af Inatsisartut er indkvarteret med 2 soveværelser, mens 6 medlemmer har en bolig, der har ét soveværelse. Foto © : Malik Brøns / KNR
Skrevet af Andreas Wille
16. november 2021 09:59

1 millioner og 116 tusind kroner. Det er mindst hvad Inatsisartut kommer til at bruge på medlemmernes indkvartering i forbindelse med efterårssamlingen. 

Inatsisartuts indledte efterårssamlingen den 24. september. Og ifølge planen bliver parlamentarikerne sidste dag i mødesalen den 23. november.

Lovgivningsarbejdet er ikke alene langvarig. Det er også dyrt. Inatsisartuts formandskab regner nemlig med, at regningen for parlamentarikernes indkvartering bliver på 1 millioner og 116 tusind kroner. 

Det skriver formandskabet i et svar til KNR.

Indkvartering til 18 medlemmer 

Pengene skal bruges til de 18 ud ad 31 medlemmer, der normalt har adresse udenfor hovedstaden. Men hvis mødedagene bliver forlænget, eksempelvis på grund af forsinkelser, kan regningen blive endnu større.

Omkostningerne bliver dækket af landskassen, da politikerne har taget højde for denne udgift i finansloven.  

De medlemmer, som er indkvarteret, bor midlertidigt hos det private udlejningsselskab LP Invests boliger forskellige steder i Nuuk, oplyser Inatsisartuts formandskab. 

12 medlemmer er indkvarteret med 2 soveværelser, mens 6 medlemmer har en bolig, der har ét soveværelse.

- Medlemmer der har familieledsagelse til en samling, har adgang til en 3-værelses indkvartering. Medlemmerne har ret til en årlig familieledsagelse til en samling, skriver formandskabet.

Permanente boliger til Inatsisartut

Der er gennem finansloven afsat 4 millioner kroner til inatsisartutmedlemmernes indkvartering.

Inatsisartut besluttede tilbage i 2019 i en såkaldt tillægsbevilling at bygge 25 nye lejeboliger i Nuuk til medlemmerne af Inatsisartut. Prisen var dengang 3 millioner kroner årligt i 30 år.

De kommende 25 lejligheder til medlemmerne har været gennem to udbudsrunder. Men buddene var ifølge Illuut A/S alt for høje, og der er derfor endnu ikke valgt et byggefirma til at bygge boligerne.   

Det selvstyreejede boligselskab, Illuut A/S, oplyser, at denn tredje udbudsrunde vil blive annonceret i næste uge.