Dyreaktivister truer færøsk turisme

Den færøske turisme risikerer at blive truet af grindekampagnen fra miljøgruppen Sea Shepherd.
Skrevet af Ritzau
17. august 2015 11:14

For gruppen har spredt blodige billeder af dræbte grindehvaler på nettet, og det kan give bagslag for turismen på øerne.

Siden aktionen mod grindefangsten har Færøerne udvist fire aktivister fra Sea Shepherd. De fire er dømt for at have overtrådt den færøske grindelov ved sidst i forrige måned at have grebet forstyrrende ind i den traditionelle jagt på de små hvaler.

LÆS OGSÅ Krasnik rister Sea Shepherd

Færingerne fanger i gennemsnit omkring 800 grindehvaler om året, og med en bestand på omkring 100.000 individer i farvandene omkring Færøerne og knap 800.000 i hele Atlanterhavet er de ikke udryddelsestruede.

Men Sea Shepherds grindekampagne kan ramme Færøerne økonomisk på turismen, der efter fiskeriet er øgruppens vigtigste erhverv. To tyske krydstogtarrangører har allerede aflyst flere anløb på Færøerne, fortæller Ritzau.

LÆS OGSÅ Færøsk MF'er: Grindefangst er “eksemplarisk dyrevelfærd”

LÆS OGSÅ Modstand mod grindefangst

Direktør for Tórshavns turistinformation, Theresa Thuridardottir Kreutzmann, frygter, at Sea Shepherds virale distribution af blodige billeder og videoer kan få en negativ indflydelse på turisterhvervet, som mange er afhængig af på øerne.

- Selvfølgelig skal vi have regler for forvaltning og fangst af vores grindehvaler, så det sker på en bæredygtig måde. Men vi vil samtidig respekteres for, at grindefangst er en vigtig del af den færøske kulturarv, siger hun.