Færøsk MF'er: Grindefangst er “eksemplarisk dyrevelfærd”

Opmærksomheden omkring fangsten af grindehvaler på Færøerne får nu det færøske folketingsmedlem Sjurdur Skaale til tasterne.
27. juli 2015 08:31

I et indlæg i Berlingske forsvarer han den traditionsbundne fangst af hvalerne ved de færøske kyster ved at kalde det “eksemplarisk dyrevelfærd”.

Han forklarer, at hvalerne lever hele deres liv frit i havet, ind til de bliver dræbt ved spydstik og derefter får skåret rygmarven over, når de selv svømmer ind i farvandet ved kysterne.

LÆS OGSÅ Modstand mod grindefangst

Opmærksomheden omkring grindehval-fangst er skabt igen i år af dyrevelfærdsorganisation Sea Shepherd, som er imod fangsten. Organisationen har for 6. år haft patruljer på både land og til vands på Færøerne, hvor flere hundrede aktivister holder øje med grindehvalerne og forsøger at lægge sig imellem fangerne og hvalerne.

 

Mere “humant” end meget af den danske dyreproduktion

Organisationen har forsøgt at råbe de danske politikere op for at sætte en stopper for fangsten. Men i Berlingske kalder Sjurdur Skaale grindehvalfangsten for mere “humant” end meget af den danske dyreproduktion:

- Grise, kyllinger, køer og mink har også dødskramper. De skæres også op. Og deres blod løber også ud. Men det foregår bag lukkede døre, og kan ikke ses. Derudover holdes de i fangenskab fra fødslen – hvilket heller ikke kan ses. Derfor kaldes drabet af disse dyr for ”fødevare-” eller ”pelsproduktion”, mens grindedrabet, hvor alt kan ses, kaldes et ”blodbad”.