Foto: Partiet Klaus riskær Pedersen

Riskær: Drop al snak om selvstyre i Grønland

Danmark skal beholde kontrollen over Grønland. Og så skal bissen skrues på over for USA og landets militære tilstedeværelse på Pituffik, mener folketingskandidat, Klaus Riskær Pedersen.

- Vi skal have styr på Grønland. Grønland er en del af dansk identitet, det er en del af vores land, og det er meget vigtigt, at vi holder kontrollen over det. Det er et vigtigt strategisk aktiv. 50.000 grønlændere kommer ikke til at afgøre det, siger Klaus Riskær Pedersen til Altinget Arktis.

Erhvervsmanden og politikeren, der stiller op til Folketinget med et parti opkaldt efter ham selv, anerkender dermed ikke Grønlands Selvstyre.

LÆS OGSÅ Grønland skal forblive en del af Danmark

I stedet mener Klaus Riskær, at den danske stat skal betale mere til Grønland, så der kan ske en ’total integration’ af grønlændere som danskere.

Sidst, men ikke mindst, vil Riskær skrue bissen på over for USA og forlange klarere vilkår og betaling for landets tilstedeværelse på Pituffik.

Blandt andet fordi Præsident Trump gentagende gange har kritiseret Danmark for at bidrage for lidt økonomisk til NATO.

Hvis det var mig, der sad der, ville jeg sige: Trump, hvis ikke du holder din kæft lige nu, så er den base altså bare lukket. Så kan du stå på hovedet og gå på hænder, men den er lukket, siger Riskær.

LÆS OGSÅ Folketinget sender flere penge til Forsvaret

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt