Drabstiltalt skal otte år i anstalten

Et anklageskrift med intet mindre end 20 punkter, her i blandt manddrab, har givet gerningsmanden otte års anbringelse i anstalten.
Retten dømte onsdag en mand skyldig i hele 20 forhold Foto © : KNR Inge S. Rasmussen
24. august 2023 16:54

Anklageskriftet var langt, da Kredsretten i Sermersooq i Nuuk mandag tog hul på retssagen mod en 27-årig mand.

Der var i alt 20 anklagepunkter, som blandt andet indeholder manddrab, vold, trusler mod politibetjente og anstaltsansatte, indbrud og besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg.

Det endte også med at give den tiltalte otte års anbringelse i anstalten, da retten onsdag afsagde dom.

En dom, som Lars Petersen, der er specialanklager ved Grønlands Politi, er tilfreds med.

- Jeg er tilfreds med dommen, den er selvfølgelig speciel, fordi den indeholdt så mange forhold. Og fordi manden, der blev udsat for vold, endte med at afgå ved døden, blev der rest tiltale for manddrab, siger Lars Petersen.

Et forhold, som den tiltalte tidligere har nægtet sig skyldig i, men som han endte med at erkende sig skyldig i, sammen med samtlige af de andre 19 forhold. Derfor var det til sidst blot et spørgsmål om anbringelsens længde.

Dømt højere end taksten

Et manddrab takseres ifølge Lars Petersen til syv års anbringelse. Når den tiltalte fik en højere straf, skyldes det blandt andet de 19 andre forhold samt, at den tiltalte tidligere er anbragt, oplyser anklageren.

En skærpende omstændighed var ifølge Lars Petersen, at den nu anbragte begik den første af forbrydelserne kort tid efter den seneste dom.