DR K sætter fokus på Rigsfællesskabets historie

Rigsfællesskabets historie - mødet mellem fangere, missionærer, konger og fiskere. Danmarks Radio ser nærmere på, hvad der binder Danmark, Grønland og Færøerne sammen i en kommende programserie på DR K.
Skrevet af Camilla Dam
11. februar 2016 04:13

I seks afsnit får vi et syn på, hvad der præger vores fælles historie, men også på de ændringer, som er på vej sammen med klimaforandringerne, der gør olie, gas og mineraler lettere tilgængeligt.

Det skaber nye muligheder for Grønland og Færøerne. Muligheder, der ikke nødvendigvis harmonerer med den måde, Rigsfællesskabet hidtil har fungeret på, og diskussionen om fællesskabets indhold og eksistens bliver stadig mere påtrængende, skriver DR i en pressemeddelelse om programserien.

- Historien om Rigsfællesskabet er en vigtig del af vores fælles baggrund, men mange af os kender kun brudstykker af historien.

Læs også Studerende: Freden i Arktis afhænger af Grønland og Danmark

- Med denne serie vil vi på DR K gerne give seerne en mulighed for at få mere viden om den historie vi i Danmark, Grønland og Færøerne er fælles om. Og dermed også skabe et perspektiv og en større forståelse for den aktuelle debat, der er omkring Rigsfællesskabet og dets fremtid, siger Flemming Hedegaard, kanalredaktør for DR K.

Udsendelserne berører også knuste frihedsdrømme, magtspillet om de amerikanske baser og den tidligere amerikanske præsident Theodore Roosevelt, der ville købe Grønland af kong Christian.

Første afsnit af ’Rigsfællesskabets historie’ kan ses på DR K den 17. februar klokken 21.30 dansk tid.