Drøje hug til Jens B. og Palle

I forbindelse med Finans- og Skatteudvalgets møde i sidste uge blev der behandlet sager om kraftige overskridelser af budgetterne for udvidelsen af GU i Aasiaat og Maniitsup Efterskolia. Naalakkersuisoq for boliger og hans kollega på uddannelsesområdet blev taget kraftigt i skole af udvalgets medlemmer, der krævede mere rettidig omhu fremover.
Skrevet af Peter Troelsen
19. juli 2012 04:49

Ekstrabevillinger til to byggerier blev givet for dette finansår, men kassen blev smækket i med et ordentligt brag, da det kom til bevillinger til de to byggerier i årene frem over. Der blev sagt ja til at øge bevillingen til efterskolen fra 4,5 til 10 mio. kr., og der blev også nikket positivt til at øge bevillingerne til GU i Aasiaat fra 50 til 75 mio. kr. Jens B. Frederiksen og Palle Christiansen fik at vide at yderligere penge til de to byggerier skal med på finansloven.

-Vi er kort sagt slet ikke tilfredse med den måde, man har grebet begge disse sager an på. Vi har ikke fået at vide, at der er søgt midler på baggrund af et C-overslag. Det er ikke den måde, man gør tingene på. Vi skal som det mindste have et B-overslag, inden vi kan sige ja eller nej til at bevillige penge til bygningsprojekter. Jeg er ret sikker på at vi havde sagt ja til at bevillige de 10 mio. kr. ekstra til efterskolen i Maniitsoq, da det er et politisk ønske at vores unge får en god uddannelse. Derimod kan jeg ikke på stående fod svare på, om vi også havde vendt tommelfingeren op på en bevilling på 75 mio. kr. til GU i Aasiaat, siger Olga P. Berthelsen fra IA, der er næstformand i finansudvalget.

Finansudvalget har i deres behandling af de to sager brugt ord som yderst beklageligt, meget skeptisk og meget kritisabelt om det forarbejde der er lavet i sagerne om Maniitsoq Efterskole og GU i Aasiaat, og naalakkersuisoq for boliger Jens B. Frederiksen er heller ikke stolt af den måde tingene har foregået på.

-Der er ikke andet at gøre end at tage finansudvalgets kritik til efterretning og vi skal fremover sørge for eventuelt at få yderligere penge til de to projekter via finansloven. Der er ingen af de to projekter der endnu er igangsat, og jeg mener ikke, at det vil blive nødvendigt med yderligere penge til efterskolen i Maniitsoq. Vi oplevede et vist pres fra Inatsisartut og naalakkersuisut for at få skolen færdig til næste skoleårs begyndelse, og vi har nu lært, at selv om der er pres på, så skal alle formaliteter overholdes. Det vil ske fremadrettet, fastslår naalakkersuisoq for boliger Jens B. Frederiksen.