Drægtig slædehund døde af underernæring

Vinteren nærmer sig, og det får nu Embedsdyrlægen Sanne Eline Wennerberg i Ilulissat, til at minde alle hundeejere om det ansvar der påhviler dem, for at fodre deres hunde tilstrækkeligt.
Skrevet af Karsten Sommer
10. oktober 2014 07:35

I tirsdags døde en hund således af underernæring i Ilulissat. Den var drægtig med seks hvalpe, som ville være blevet født inden for en uge.
 
- Hunden er død, fordi den ikke har fået foder nok, imens den har været drægtig. Da jeg obducerede hunden kunne jeg se, at leveren var ødelagt som følge af sult, og det døde den af, siger Sanne Eline Wennerberg.
 
Hundeejeren er blevet meldt til politiet for at lade den drægtige tæve sulte.
 
Politiet i Uummannaq har også haft fat i en hundeejer i en bygd i området, da vedkommende havde vanrøgtet sine hunde. Det samme har været tilfældet i Qasigiannguit, fortæller Embedsdyrlægen.

Dyrlæge: Det er tragisk
Hun mener det er vanskeligt, at vurdere om antallet af dyreværnssager er stigende eller faldende, fordi ikke alle sager bliver registreret eller opdaget.
 
- Men sagerne handler typisk om folk, som har været på jagt, ude at sejle, på ferie eller bare lader være med at fodre.
 
- Det er tragisk. Det giver os alle et rigtig dårligt ry, også dem der passer deres hunde ordentligt, siger hun. Og appellerer til alle hundeejere, nu hvor vinteren kommer med frost og kulde, som vil betyde at tynde hunde vil få meget svært ved at holde varmen.
 
- Har man hunde, har man ansvar, hver dag, understreger Sanne Eline Wennerberg.