Dorph og Kielsen takker for dansk støtte til tsunami-ofre

Naalakkersuisut og Qaasuitsup Kommunia takker i en fælles udtalelse den danske regering for økonomisk støtte til ofrene for tsunamien ved Uummannaq i juni.
Foto © : KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
15. august 2017 11:46

Fremtiden ser lidt mere lys ud for de 66 familier, der mistede deres hjem og det meste af det, de ejer, da en tsunami ramte Karrat fjord 17. juni i år.

Den danske regering har tilkendegivet, at man vil afsætte 30 millioner kroner til at hjælpe ofrene med at finde et nyt sted at bo og skabe sig et nyt liv. Samtidig har Naalakkersuisut afsat 70 millioner kroner til samme formål.

Naalakkersuisut og Qaasuitsup Kommunia takker i en fælles udtalelse den danske regering for den økonomiske håndsrækning.

- Med støtten fra den danske regering vil vi råde over i alt ca. 100 millioner kroner, som kan anvendes til først og fremmest at skaffe nye boliger til de ramte familier, udtaler formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, og borgmester Ole Dorph.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut afsætter 70 millioner kroner til genhusning

Foruden de 30 millioner kroner har den danske regering også valgt at afsætte 10 millioner til GEUS, som skal bruges til at undersøge risikoen for alvorlige fjeldskred i hele Grønland. Netop et fjeldskred mistænkes for at være den udløsende faktor, der sendte en flodbølge i mod flere bygder i Karrat fjord.

En støtte, som naalakkersuisut og formand Kim Kielsen retter en særlig tak for:

- Det har været et ønske fra vores side, at befolkningen i hele landet får en professionel vurdering af, om der er særlige risici for fjeldskred, som de skal være opmærksomme på i det område, de færdes i. Jeg er glad for, at regeringen har besluttet at følge op på dette og betale for, at GEUS gennemfører en sådan undersøgelse, udtaler Kim Kielsen.

LÆS OGSÅ Danmark giver 30 millioner til katastroferamte