Doris Jakobsen afviser lønstigning til læger

Naalakkersuisoq for sundhed, Doris Jakobsen, har ingen aktuelle planer om at lave om på den nuværende sundhedsbetjening i landet.
Naalakkersuisoq Doris Jakobsen. Foto © : KNR
06. april 2016 11:57

Sådan udtaler hun til dagens AG, som har spurgt hende til de mulige konsekvenser af de rekrutteringsproblemer af læger, som avisen har beskrevet de seneste uger.

Doris Jacobsen erkender dog ifølge AG, at der er en række store udfordringer i den aktuelle bemanding, hvor mere end 50 af de cirka 100 normerede lægestillinger er besat af vikarer.

Læs også Fokus på bygdesundhed

Læs også Sundhedsudvalg vil have forholdene i psykiatrien undersøgt

Et problem, der ikke mindst præger kysten og de mindre sundhedscentre, hvor det i stigende grad er svært at tiltrække læger, skriver avisen videre.

Men også en mere konkurrencedygtig løn til lægerne møder afvisning hos Doris Jakobsen, som fremhæver, at rekrutteringen i stedet skal bæres af andre kvaliteter som naturoplevelser, gode faglige udfordringer og uddannelse samt tiltrækning af flere grønlandske læger.

Doris Jakobsen understreger også, at der i regi af Lægeforeningen og Styrelsen for Sundhed er nedsat en arbejdsgruppe, der lige nu kulegraver arbejdsmiljøet for læger.

Og at det med udviklingen af telemedicin bliver lettere adgang til faglig sparring og specialistbetjening.