Doris Jacobsen utilfreds med de danske myndigheder

Der er indkommet svar til Doris Jacobsen (S) på de spørgsmål, hun stillede til beskæftigelsesministeren tilbage i november 2012. Det er ikke svar der gør Doris Jacobsen tilfreds. Tværtimod raser hun over de danske myndigheders manglende forberedelser til den grønlandske storskalalov.
Skrevet af Peter Troelsen
03. januar 2013 13:04

Ministeren svarede på Doris Jakobsens spørgsmål om arbejdstilsynets forberedelse på den øgede belastning, som et storskalaprojekt som f.eks. London Mining vil medføre. Af ministerens svar fremgår det nu, at der ikke er forberedt andet end samtaler med Selvstyret og politiet, samt at man kan trække på myndighederne i Danmark.

-Jeg stillede dette spørgsmål i håbet om, at Danmark var bedre forberedt på at varetage sine ansvarsområder, når storskalaprojekterne kom i gang. Det samme har jeg gjort til justitsministeren, som endnu ikke har svaret. Det er trist at se, at der tilsyneladende ikke er foretaget nogen som helst konkrete forberedelser, endsige afsat de ekstra midler, som bliver nødvendige, når projekterne går i gang, siger Doris Jacobsen.

Det er en slet skjult hemmelighed, at Doris Jacobsens parti Siumut har været en arg modstander af vedtagelsen af storskalaloven. Partiet håbede til det sidste, at der ville komme en udskydelse af vedtagelsen, så projektet kunne blive bedre belyst for både politikere og offentligheden. Den utilfredshed har Doris Jacobsen bragt ind på Christiansborg.

-Det kan kun undre, at koalitionen havde så travlt med at haste storskalaloven igennem. Derfor vil jeg hurtigst muligt tage en snak med beskæftigelsesministeren om, hvordan vi sikrer, at arbejdstilsynet ikke bliver overbelastet, når minedriften går i gang. Ellers går det jo ud over resten af tilsynets arbejde og dermed tilsynet med de almindelige grønlandske arbejdspladser. Og så håber jeg i øvrigt, at justitsministeriet er bedre forberedt. For her er systemet jo overbelastet i forvejen, mener Doris Jacobsen.