DM i Norge: Rekord mange grønlandske langrendsløbere deltog

Grønlands Skiforbund fokuserer primært på børn og unge i dette års DM.
03. februar 2020 16:47

- Jeg synes, at det er gået virkelig godt for alle de grønlandske deltagere. Både i forhold til resultaterne men også med den måde, de holder sammen på, deres teamspirit.

Det siger Jonas Jensen fra Langrendsudvalget, der hører under Grønlands Skiforbund.

Ved de danske mesterskaber i langrend, som blev holdt i fra 26. januar til 1. februar i Rjukan i Norge, deltog en samlet delegation på 92 løbere fra Grønland. Det er første gang, at der er så mange.

Sidste år deltog 20-30 grønlændere.

- Det har været meget forskelligt i de seneste år. Hvis vi tænker 10 år tilbage, har de grønlandske deltagere været 10-20 stykker i gennemsnittet.

I alt deltog 276 løbere fra både Danmark, Sverige, Norge og Grønland.

LÆS OGSÅ Inuuna på tre år deltog til DM i langrend

De grønlandske løbere tog sig godt af medaljerne og opnåede generelt stor ros fra både de mange deltagere og deres resultater, skriver Langrendsforbundet i en pressemeddelelse.

Samtlige resultater kan ses på www.dmlangrend.dk

Børn og unge i fokus

På grund af frafald af medlemmer i forbundet de sidste fem år har forbundet besluttet at fokusere på børn og unge, for at fremme interessen i langrend i Grønland.

- Vi har startet fra bunden. For at gå fremad, for at udvikle os. Og for at sprede glæden ved langrend til alle. Derfor har vi valgt at fokusere på børn og unge, fordi det er dem, der er vores fremtid.

Og både børn og de unge viste gode resultater ved DM, for der blev vundet både sølvmedaljer, bronzemedaljer og guldmedaljer.

- Man kan se på deres resultater, at det kun går fremad. Det er virkelig godt gået af børn og de unge, siger Jonas Jensen.

LÆS OGSÅ Guld til Grønland ved DM i langrend

Ifølge Jonas Jensen er det et mål at skabe et landshold i 2026, der kan kvalificere sig i World Cup, VM og OL.

Og den grønlandske deltagelse i dette års DM er vigtig for det grønlandske samfund:

- Det betyder virkelig meget, også som et forbund, der er i udvikling. Vi tænker på de unge talenter, der skal have muligheden for at deltage i et mesterskab i et andet land.

Fra Grønland deltog ISP fra Ilulissat, ASP fra Aasiaat, SSP fra Sisimiut, KS-69 fra Maniitsoq, NUP og NSP fra Nuuk, QUP fra Qeqertarsuatsiaat og QSAP fra Qaqortoq.