Guld til Grønland ved DM i langrend

Der blev hentet medaljer hjem til Grønland denne weekend, da DM i langrend blev afviklet i Rjukan i Norge.
Uiloq Slettemark vandt duathlon-konkurrencen suverænt med 3 minutter og 31 sekunder foran Caroline Ryge Carlsen fra Københavns Skiklub. Foto © : Bent Hjarbo
05. februar 2018 13:24

Uiloq Slettemark fra NSP i Nuuk lod konkurrenterne se sine bagski og hev guldet hjem på to distancer.

Først i duathlon, altså 5km klassisk efterfulgt af 5km fristil. Og dagen efter en sejr i 1,4km sprint i fristil.

Det var dog ikke kun langrendsveteranen, der kunne række armene i vejret og fejre sejren.

Også de unge langrendsløbere præsterede flotte resultater på de norske løjper.

Der var medaljer til Aviana Fleischer, Inunnguaq Lyberth, Nicolas Johansen og Camilla Storch fra ASP i Aasiaat og Tony Lundblad, Dennis Jørgensen og Pipaluk Berthelsen fra NUP i Nuuk.

De syv ungdomsløbere vandt medaljerne i duathlon, sprint og den korte og den lange distance.

Blandt de ældre deltagere var der også medaljer til to løbere fra ASP; Karen Mina Clasen i kategorien damer over 60 og Hans Rafaelsen blandt herrerne over 65.

Omkring 200 deltagere var med ved DM i langrend. Stævnet forløb som planlagt trods vejret, der gav løberne mulighed for at prøve alle forhold fra solskin til snevejr, fortæller stævneleder Carsten Helmuth Pedersen til KNR.

Foto © : Bent Hjarbo