Inuuna på tre år deltog til DM i langrend

Inuuna Olsvig på tre år fra Nuuk har været i Kvitåvatn i Norge for at deltage i danske og grønlandske skiløberes mesterskab i langrend. Hun er på vej hjem med sin mor med seks medaljer om halsen.
03. februar 2020 08:18

Inuuna Olsvig startede med at stå på langrendsski, da hun var bare et år og seks måneder gammel.

Hun er medlem af skiklubben NSP i Nuuk, derfor havde hun mulighed for at tage med klubben til Norge.

Men hun var blevet vejet og målt for lille til turen af NSP. Det stoppede dog ikke hendes mor, Miaannguaq Olsvig, der selv pungede ud til turen.

- Inuuna var for lille til at tage med til Norge med NSP, derfor tog jeg med hende, siger Miaannguaq Olsvig.

Den tre-årige Inuuna Olsvig deltog i fire langrendsdiscipliner ved det danske og grønlandske skiløbers mesterskaber i Kvitåvatn i Norge i aldersgruppen nul til seks år, forklarer Miiannguaq Olsvig.

- På den første dag var hun med til et 400 meter klassisk langrendsløb, hvor hun blev nummer to. Den næste dag var hun med til sprint på 200 meter, hvor hun blev nummer tre. Dagen efter var hun med til Duatlon i to gange 200 meter, og der blev hun nummer tre igen, fortæller Miiannguaq Olsvig.

Og ved den sidste disciplin klarede hun stafetløbet på 400 meter alene, fordi hun ikke havde nogen at løbe med. Det klarede hun dog rigtig godt og fik guld i stafetløbet.

Mor blev rørt

Udover de fire medaljer fik Inuuna også to deltagelsesmedaljer fra mesterskaberne.

Så det var en stolt mor, der kunne se sin glade datter løbe de mange meter på langrendsbanen.

- Det er rigtig skønt, jeg kunne se hende have det rigtig sjovt og hun smilde hele tiden. Det rørte mig meget, især hver gang hun fik sine medaljer og smilde af glæde og stolthed, fortæller hun.

Inuunas mor fortæller, at datteren var den yngste deltager i det danske og grønlandske mesterskaber i Norge.

- Hun havde det sjovt med de andre deltagere. Hun er den yngste af dem alle, så de andre deltagere syntes, at hun så rigtig sød ud og legede med hende, siger Miiannguaq Olsvig.

Udover Inuuna Olsvig var der tre andre deltagere i aldersgruppen nul til seks år.

Da Inuuna var to år gammel, var hun med sin mor til Arctic Circle Race i Sisimiut, og Miiannguaq Olsvig fortæller, at hun allerede planlægger at tage datteren med til Arctic Circle Race igen til april.

DM i landrend 2020 foregik i dagene 26. januar til den 1. februar.