Det sker i Inatsisartut onsdag

Onsdagen i Inatsisartut begynder med ugens spørgetime klokken 11.
Foto © : Nils Baum/Bureau for Inatsisartut
Skrevet af Karsten Sommer
25. oktober 2017 08:11

Her er det Naalakkersuisoq for Kommuner, Bygder, Yderdistrikter, Infrastruktur og Boliger, Erik Jensen, der står for skud.

Dernæst byder dagen på to dagsordenpunkter.

Først en forespørgselsdebat, hvor Demokraternes Randi Vestergaard Evaldsen appelerer til Inatsisartut medlemmerne om - i de kommende debatter - at sikre en god balance mellem ønsket om fremtidig selvstændighed og så Grønlands aktuelle status som en del af Rigsfællesskabet sammen med Færøerne og Danmark.

Til sidst i dag spørger hele Inuit Ataqatigiits Inatsisartutgruppe hvordan FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling bedst sikres indarbejdet i Grønlands udvikling og i Naalakkersuisuts arbejde?

Inuit Ataqatigiit anfører i deres begrundelse, at det for Grønland, særligt er målene om øget lighed i samfundet, at sætte en stopper for sult og fattigdom, at fremme uddannelse og sikre jobskabelse, der er vigtige.

Men hele det samlede sæt af verdensmål er relevante for Grønlands udvikling og Inuit Ataqatigiit mener det er vigtigt politisk at sætte ord på hvordan vi får skabt fælles forståelse for bæredygtig udvikling i samfundet.