Det sker i Inatsisartut i dag

Det sidste Inatsisartut-møde i denne uge skal blandt andet behandle hele tre forslag fra IA´s Aaja Chemnitz Larsen.
Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut
Skrevet af Karsten Sommer
23. april 2015 05:30

Hun stiller således forslag om, at Naalakkersuisut skal pålægges at fremsætte en Inatsisartut-lov, der inkorporerer FN's Børnekonvention i den gældende lovgivning, senest ved efterårssamlingen 2016, altså om et år.
 
Det skal ske, for at sikre, at alle rettigheder i konventionen er sikret retsligt i vores egen lovgivning.
 
Aaja Chemnitz Larsen foreslår også, at Naalakkersuisut, senest til forårssamlingen 2016, pålægges at fastsætte en fattigdomsgrænse. Det skal ske, så det bliver lettere målrettet at arbejde for bekæmpelse af økonomisk ulighed og fattigdom med særlig fokus på børnefamilier.
 
IA´eren foreslår i forlængelse af dette, at Inatsisartut allerede nu går i gang med at udarbejde en handlingsplan for bekæmpelse af den økonomiske ulighed her i landet. Handlingsplanen skal være færdiggjort senest i forbindelse med efterårssamlingen til næste år.
 
Endelig rummer dagsordenen i Inatsisartut i dag et forslag fra IA´s Naaja Nathanielsen, hvor Naalakkersuisut pålægges at fremlægge et forslag til en tilbudslov, der skal sikre, at leverandører behandles lige, at der er klare rammer for valg af leverandører ved udbud og at der oprettes en klageinstans omkring udbud.