Det sker i Inatsisartut i dag

I dag onsdag begynder Inatsisartut vanen tro med spørgetime. I dag er det naalakkersuisoq for natur, miljø og justitsområdet, Mala Høy Kúko der står for tur.
Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut
Skrevet af Inge S. Rasmussen
21. oktober 2015 05:03

Et af dagens forslag går på at Nukissiorfiit skal ændre sin prisstruktur i forhold til krydssubsidieringen af den landbaserede fiskeindustri. Som det er nu får fiskeindustrien billig el og vand som finansieres primært af fjernvarmekunderne i Nuuk.

I stedet bør det være alle el- og vandkunderne der er med til at dele udgifterne til fiskeindustriens billigere el og vand, mener forslagsstillerne fra Atassut, Steen Lynge og Siverth K. Heilmann.

Derudover skal Inatsisartut drøfte en ny lov om slædehunde, hunde- og kattehold. Loven opdaterer de nuværende regler, så de bliver mere tidssvarende og sikrer dyrenes velfærd.

Blandt dagens forslag er også et fra Inuit Ataqatigiit om at pålægge Naalakkersuisut at redegøre for konsekvenser ved at hjemtage en række sagsområder fra staten.

Sagsområderne er dem, der hører til den såkaldt liste 1 i henhold til Selvstyreloven. Det drejer sig om sagsområder som Selvstyret kan hjemtage uden forhandlinger med den danske regering, som arbejdsskadesikring, resterende områder under sundhedsområdet, færdselsområdet, formuerettten og dykkerområdet.

Redegørelsen skal foreligge senest på forårssamlingen i 2018. Naalakkersuisut bakker op om forslaget.