Det sker i Inatsisartut i dag

Fredagen byder helt usædvanligt på en mødedag i Inatsisartut. Dagen byder på 2 førstebehandlinger af lovforslag fra Naalakkersuisut, samt to forespørgselsdebatter.
Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut
Skrevet af Karsten Sommer
15. maj 2015 06:11

De to førstebehandlinger handler om at få den grønlandske finanssektor underlagt de seneste internationale reguleringer på det finansielle område.

Det er Naalakkersuisoq Vittus Qujaukitsoq der står bag begge lovforslag, som skal styrke tilliden til grønlandske pengeinstitutter. ved at de bliver underlagt de samme kontrolforanstaltninger, som gælder i Danmark.

Senere på eftermiddagen åbnes der så op for to forespørgselsdebatter.

Naaja H. Nathanielsen fra Inuit Ataqatigiit vil gerne diskutere demokratiets vilkår, med henblik på at forbedre tiltag, der styrker vores demokrati, både med hensyn til befolkningens og organisationernes deltagelse samt mediernes situation.

Lidt i samme boldgade, opfordrer Kalistat Lund fra Inuit Ataqatigiit i dagens anden forespørgselsdebat til forslag til hvordan man kan forbedre befolkningens information omkring nye råstofprojekter.

- Særligt i  projekternes undersøgelsesfase skal befolkningen via borgermøder informeres om de konkrete projekters mulige fordele og ulemper, skriver Kalistat Lund.

Og mener at der er et udtalt behov for at borgermøder arrangeres af en uafhængig instans, så man sikres en afbalanceret information, skriver IA´eren i sit oplæg til dagens debat i Inatsisartut.