Det sker i Inatsisartut i dag

Som altid om onsdagen, træder Inatsisartut sammen allerede her til formiddag, til den ugentlige spørgetime. Og det bliver formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, der står for skud i dag mellem klokken 11.00 og 12.00.
Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut
13. maj 2015 06:02

Dagens øvrige forhandlinger i tinget indledes som sædvanligt klokken 13.00, og her er der fem punkter på dagsordenen.

Her er der indledningsvis første og anden behandling af et forslag om, at Inatsisartut tager Ombudsmandens beretning for 2013 til efterretning.

Herefter går tinget over til andenbehandlingen af en række ændringer til fiskeriloven. Det er ændringer, der vedrører udstedelsen og opretholdelsen af tilladelser til erhvervsfiskeri.

Dagens sidste tre dagsordenspunkter er alle sammen forslag til forespørgselsdebatter.

Anthon Frederiksen fra Partii Naleraq ønsker en debat om en styrkelse af den offentlige hjælp til fiskere og fanger, der har fået beskadiget deres redskaber og udstyr i forbindelse med naturkatastrofer, som det hedder.

IA's Naaja H. Nathanielsen lægger op til en forespørgsel om, hvorvidt det offentlige administrationsapparat er effektivt og tilpasset samfundets størrelse og kultur.

Endelig vil IA's medlemmer Sara Olsvig og Mimi Karlsen - som dagens sidste dagsordenspunkt - have klarhed over, hvordan Naalakkersuisut og Inatsisartut kan bidrage til et øget samarbejde med de øvrige regeringer og parlamenter i Arktis.