Det sker i Inatsisartut i dag

Inatsisartut har i dag tirsdag fem punkter på dagsordenen.
Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut
Skrevet af Karsten Sommer
05. maj 2015 06:17

Der er tredje og sidstebehandling af lov om frihedsberøvelse og anden tvang i psykiatrien. Forslaget handler blandt andet om bedre klagemuligheder for patienterne i forbindelse med tvangsbehandling.
 
Der er ligeledes tredje- og sidstebehandling af Naalakkersuisuts omdiskuterede forslag om oprettelse af en landsdækkende jobportal, der skal gøre det nemmere for arbejdsgivere at finde personale.
 
Tredje punkt i Inatsisartut i dag, handler om Inatsisartutbeslutning vedrørende udarbejdelse af en projektplan til et overdækket "National stadion". Det er Siumuts Anders Olsen, der foreslår at de praktiske og økonomiske forhold vedrørende opførelse og drift af stadionet skal påbegyndes, og fremlægges senest i forbindelse med Efterårssamlingen 2016.
 
Partii Naleraqs Hans Enoksen foreslår at fiskeritilladelser og licenser fremover ikke bortfalder ved udbetaling af ophugningstilskud. Han mener mange fiskere bliver tvunget ud af deres erhverv, når de ønsker at forny deres fartøj.
 
Og endelig ønsker Demokraternes Justus Hansen en forespørgselsdebat, om eventuel oprettelse af en investeringsfond for Grønland med indskud fra eksempelvis den danske stat og de danske pensionskasser. En fond der skal tiltrække udenlandsk kapital til erhvervsaktiviteter inden for råstoffer, turisme, fiskeri og anlæggelse af nødvendig infrastruktur.