Det sker i Inatsisartut i dag

I dag er det fjerde mødedag i Inatsisartuts forårssamling. Samlingen starter i dag klokken 13.00, og der lægges ud med et forslag om førtidspension fra Naalakkersuisoq for familie, ligestilling og sociale anliggender.
Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut
Skrevet af Laura Aggernæs
12. marts 2015 06:03

Naalakkersuisut vil med deres forslag indføre en obligatorisk revurdering af arbejdsevnen for borgere på førtidspension senest hver femte år.

Et forslag, Naalakkersuisut blandt andet begrunder med, at det er bedre for den enkelte at bidrage til samfundet frem for at sidde derhjemme og se passivt til.

Efterfølgende vil Nivi Olsen, Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, præsentere to forslag.

Det ene forslag er en revidering af lovgivningen vedr. museumsvæsenet, og det andet forslag er en opdatering af loven om arkivvæsen, der vil betyde, at også de nyeste arkivalier lagret på elektroniske medier skal gemmes.

Til sidst vil Naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug, Karl-Kristian Kruse, fremlægge et forslag om en ændring i fiskerilovgivningen, der skal muliggøre en individuel regulering af den enkelte erhvervsfisker, så der banes vej for at udelukke personer fra andre erhvervsgrupper fra at deltage i det kystnære erhvervsfiskeri.

Forslaget bliver blandt andet begrundet med, at der er knaphed på hellefisk, og at behovet for et bæredygtigt fiskeri skaber store udfordringer, der bliver yderligere udfordret af, at personer fra andre erhverv på grund af de høje indhandlingspriser på hellefisk supplerer deres indtægter med hellefiskefiskeriet.