Det sker i Inatsisartut i dag

Inatsisartuts forårssamling er i fuld gang, og i dag lægges der ud med en spørgetime, hvor formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen vil besvare spørgsmål fra Inatsisartuts medlemmer. Det foregår her til formiddag mellem kl. 11.00 og 12.00.
Foto: Nils Baum, Bureau for Inatsisartut Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut
11. marts 2015 10:15

I eftermiddag skal naalakkersuisoq for finanser og råstoffer, Andreas Uldum, forelægge Landskassens regnskab for 2013 til formel godkendelse. Det viser et overskud på 77 millioner kroner mod et budgetteret underskud på 99 millioner.
 
Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Knud Christiansen præsenterer tinget for tre forskellige forslag omhandlende henholdsvis en ændring af lov om dykkerarbejde og dykkermateriel, ændringer af dele af lodsloven og endelig en række ændringer til loven om sikkerhed til søs.
 
Sidst på dagsordenen er et beslutningsforslag fra Siumuts medlem af Inatsisartut Nikolaj Jeremiassen, der vil præsentere et forslag om, at Naalakkersuisut pålægges til efterårssamlingen at fremlægge en undersøgelse af muligheden for - og de økonomiske konsekvenser ved - ved at ændre fiskeriloven, således at tidsubegrænsede licenser på rejer og hellefisk gøres tidsbegrænsede med en behørig varslingsperiode på 5 år, som det hedder i forslaget.