Det rusker og suser derude i dag. Pas på advarer politiet

Vindstød af orkanstyrke rammer vestkysten i dag. Pas på, hvis du bevæger dig udenfor, advarer Grønlands Politi.
Der kommer kraftig vind ind over vestkysten i dag. Specielt bliver det voldsomt mellem Nuuk og Sisimiut, der kan få vindstød af orkanstyrke. Foto © : Frank Wille
06. oktober 2023 10:29

En rigtig efterårsstorm rusker og suser over den vestlige del af landet. Især på strækningen mellem Nuuk og Sisimiut skal du være påpasselig, hvis du bevæger dig ud mellem klokken 16 og 20.

Der kommer nemlig stormende kuling eller storm fra syd, og der er risiko for vindstød af orkanstyrke.

Det meddeler DMI i Nuuk.

- Vi forventer, at vinden kommer til at ligge mellem storm og stormende kuling med vindstød af orkanstyrke, siger Mads Kristensen, der er vagthavende meteorolog ved DMI i Nuuk.

Den meget kraftige vind kommer sammen med en del regn, der får vejret til at virke endnu mere voldsomt, fortæller meteorologen.

Hvor meget blæser det?

  • Storm: Storm er vindstød mellem 24,5 og 32,6 meter i sekundet.
  • Stormende kuling: Stormende kuling er vindstød over 20,8 meter i sekundet.
  • Orkan: Orkan er vindstød over 32,6 meter i sekundet.

Også Grønlands Politi opfordrer folk til at gemme lette ting indenfor.

- Vi er opmærksomme, men vi har ikke meldt noget ud, men vi opfordrer folk til at passe på løse genstande, hvis man er gående, men også hvis man er i bil, siger vagtchef ved Grønlands Politi Preben Kleist.

Ikke overraskende holder Air Greenland de fleste fly på jorden. På strækningerne mellem Paamiut og Sisimiut er de fleste fly aflyst, meddeler selskabet. Men på søndag er der indsat en ekstra flyvning til og fra København.