Vittus: Det har været en hård omgang

Valgkampen har været usædvanligt hård for det ene af de nystiftede parti Nunatta Qitornai, fortæller stifteren af partiet, Vittus Qujaukitsoq.

I løbet af en måned skulle partiet indsamle underskrifter, samtidigt med at partiet skulle planlægge valgkamp og tiltrække kandidater.

- Lige nu er jeg  afslappet efter en heftig valgkamp, fortalte Vittus Qujaukitsoq tirsdag aften ved partiets valgfest i et lokale på Hotel Hans Egede, hvor musikken blev leveret af Pavia Geisler, der også er kandidat for partiet.

LÆS OGSÅ Her er valgets vindere og tabere

Det er langtfra hans første valgkamp til Inatsisartut, men det er en anden og mere opslidende oplevelse, når man har ansvar for et nyt parti, der skal lave partiprogram og sikre kandidater, der vil stille op, samtidig med, at valgkampen buldrer afsted.

- Vi skulle starte helt fra bunden, vi havde ikke noget kontor og ingen partisekretærer, fortæller Vittus Qujaukitsoq.

Tirsdag aften var cirka 25 gæster mødt op for at fejre valgaftenen med formanden, men ved midnat blev gæsterne bedt om at forlade Hotel Hans Egede, og dermed lukkede festen inden, resultatet blev afgjort.

Klokken 02.00 indløb de sidste resultater, der viser, at partiet får et mandat, der går til Vittus Qujaukitsoq, der har fået flere personlige stemmer end Aleqa Hammond.

LÆS OGSÅ Olsvig vil stille krav til værdipolitikken