KAK om afbud til GM: Det er klubbernes eget ansvar

Tre fodboldklubber, inklusiv de forsvarende mestre, har meldt afbud til herrernes grønlandsmesterskaber. Formanden for KAK ærgrer sig, men lægger ansvaret fra sig.
Benjamin Kielsen 2021
- Det er selvfølgelig ikke godt, at de (klubberne, red.) har meldt afbud på grund af dårlige transportmuligheder. Det er ikke normalt, siger Benjamin Kielsen, formand for KAK. Foto © : Noah Mølgaard
05. august 2023 11:20

- Det er beklageligt, at der er hold, som ikke kan deltage, når dagene for GM allerede er fastlagt.

Sådan lyder det fra Benjamin Kielsen, formand for KAK (Grønlands Boldspil-Union).

Hans udtalelse kommer i kølvandet på tre afbud fra henholdsvis AK Ittoqqortoormiit, Upernaviks UB-83 og de forsvarende mestre, Nagdlúnguak, fra Ilulissat.

Ifølge klubberne skyldes afbuddene dårlige rejsemuligheder.

Det er selvfølgelig ikke godt, at de (klubberne, red.) har meldt afbud på grund af dårlige transportmuligheder. Det er ikke normalt, siger han.

Klubberne må reservere billetter i god tid

Normalt eller ej, så er der umiddelbart ikke noget, der tyder på, at hverken prisen eller mulighederne for transport kommer til at ændre sig til næste år.

På spørgsmålet om, hvad formanden for KAK vil gøre for at sikre, at situationen med afbud ikke kommer til at gentage sig, svarer han:

- Hvis vi skal undgå lignende situationer, så er det nødvendigt, at klubberne reserverer billetter i god tid.

Det ændrer dog ikke på, at nogle af fodboldklubberne - ifølge formanden selv - har meldt afbud, fordi det ikke er alle spillerne, der kan være væk fra deres arbejde i så lang tid.

- Jeg ved ikke, om det er KAK’s skyld, siger han.

Hvordan det ser ud til næste år, må tiden vise. Men en ting er sikker: Blot seks hold deltager ved dette års GM, som bliver afholdt i Qaqortoq.

De første kampe bliver fløjtet i gang torsdag 10. august og sendes live på KNR.