Forsvarende mestre melder nu også afbud til GM i fodbold

Fodbold-GM i Qaqortoq er nu ramt af tredje afbud. Nagdlúnguak fra Ilulissat, AK Ittoqqortoormiit og UB 83 fra Upernavik kan ikke nå frem alligevel.
Fodbold GM
Seks hold skal spille en alle mod alle turnering ved fodbold GM Foto © : Lars Jørgen Petersen
04. august 2023 10:03

Der skal findes nye grønlandsmestre i fodbold for herreseniorer i år.

Favoritholdet Nagdlúnguak fra Ilulissat, der har vundet de to seneste mesterskaber, har nemlig meddelt Grønlands Boldspilunion KAK, at de ikke kommer med til GM.

AK Ittoqqortoormiit og UB 83 fra Upernavik har forinden også meldt afbud.

- Vi har tidligere oplevet afbud fra GM-deltagere. Men det er meget usædvanligt at forsvarende grønlandsmestre melder afbud, siger formand for KAK Benjamin Kielsen til KNR.

Alle mod alle

Alle tre afbud bliver begrundet med dårlige rejsemuligheder.

Spillere fra Ittoqqortoormiit kunne først komme frem den dag, hvor GM slutter, og UB-83 og Nagdlúnguak er også ramt af transportmuligheder.

- Det er blevet meget dyrt, og spillerne skal bruge mange dage på rejsen. Vi har derfor med stor beklagelse meldt afbud, siger formand for Nagdlúnguak Lena Ravn Davidsen.

UB-83, der også deltog ved GM sidste år, er ramt af en flaskehals i rejseplanen til og fra Upernavik.

- Der er mange studerende fra Upernavik, der rejser med fly i denne periode. Vi bliver også ramt, fordi kystpassagerskibe ikke anløber Upernavik og man kan ikke rejse langt med åbne joller, siger formand for UB-83 Julia Karlsen.

Eqaluk 54 fra Tasiusaq i Sydgrønland kommer med i stedet for AK Ittoqqortoormiit. SAK fra Sisimiut, der var med ved GM sidste år, er ellers blevet tilbudt deltagelse i stedet for UB-83, men har takket nej.

- Vi kan ikke finde afløser for Nagdlúnguak så tæt på åbningen af GM. Turneringen bliver derfor afholdt med seks hold, hvor alle spiller mod alle, oplyser Benjamin Kielsen.

Fodbold GM bliver transmitteret direkte i KNR-TV.