Ittoqqortoormiit forhindret til GM: Skulle med tre forskellige flyselskaber

Dårlige rejsemuligheder har forhindret historisk deltagelse ved fodbold GM for Ittoqqortoormiit.
Fodbold GM 2022 IT-79 mod K-33
AK Ittoqqortoormiit var ellers i pulje med IT-79 og K-33, som her ses spille ved sidste års GM i Ilulissat Foto © : Jens Karlsen
Skrevet af Noah Mølgaard
01. august 2023 13:16

AK Ittoqqortoormiit har meddelt til Grønlands Boldspil union KAK, at de melder afbud til GM i Qaqortoq.

Det fortæller Kristian Hammeken fra AK Ittoqqortoormiit til KNR.

- Bestyrelsen i AK Ittoqqortoormiit har desværre meddelt KAK i dag, at vi ikke kan deltage i GM, siger Kristian Hammeken.

Det er ellers første gang nogensinde, at Ittoqqortoormiit skulle deltage ved fodbold GM, hvor Østgrønland hidtil har været repræsenteret af hold fra Tasiilaq-området.

Men datoer til GM og rejsemuligheder fra Ittoqqortoormiit kunne ikke forenes.

Som at være udenfor Grønland

Næste rejsemulighed fra Ittoqqortoormiit er først 15. august, hvor GM i Qaqortoq slutter.

- Vores eneste rejsemulighed til Qaqortoq er at tage til Island først og rejse med tre forskellige flyselskaber for at nå frem til Qaqortoq, fortæller Kristian Hammeken og fortsætter: 

- Sådan er betingelserne desværre for os i Ittoqqortoormiit. Set ud fra vores rejsemuligheder, så ligger Ittoqqortoormiit udenfor Grønland.

Den historiske deltagelse ville ellers have været en stor oplevelse for spillerne fra den østgrønlandske by.

- Vores spillere havde glædet sig meget til GM-deltagelse og til at møde dygtige spillere. Vi havde aftalt, at vi ville være lykkelige, hvis vi kunne score et enkelt mål, siger Kristian Hammeken.

AK Ittoqqortoormiit har rettet tak til KAK for muligheden for at deltage ved GM. De er også dybt taknemmelige for, at deres lokalsamfund i Ittoqqortoormiit havde støttet godt omkring GM-deltagelsen.

AK Ittoqqortoormiit var ellers i pulje med sidste års mestre fra Nagdlúnguak fra Ilulissat, K-33 fra Qaqortoq, og IT-79 fra Nuuk.

Eqaluk 54 fra Tasiusaq kommer nu med til GM som aflyser for Ittoqqortoormiit.