Avannaata Kommunia er i gang efter hård start

Qaasuitsup Kommunia blev officielt delt i to i det nye år. Begge kommuner melder sig klar til de store opgaver der venter forude. Avannaata Kommunia mangler dog stadig at besætte fem direktørstillinger, fortæller borgmesteren.
Palle Jerimiassen Foto © : Laura Aggernæs/KNR
Skrevet af Sara K. Jakobsen
04. januar 2018 11:08

- Vi er klar og det daglige arbejde er begyndt, siger borgmester i Avannaata Kommunia Palle Jerimiassen.

Sidste år i maj måned blev overgangsudvalgene i Avannaata og Qeqertalik konstitueret og arbejdet med kommunedelingen gik for alvor i gang.

Klar på trods af modgang

Udformningen af de to nye kommuner har ikke været lige til. 

I forbindelse med fordelingen af de ansatte i Qaasuitsups centraladministration tilbød Avannaata Kommunia job til en række medarbejdere, der havde takket nej til at flytte til Aasiaat og Qeqertalik. 

Det vakte harme hos Ane Hansen, da hun mente, at det var i strid med de nye kommuners aftale.  

LÆS OGSÅ Palle Jerimiassenip Ane Hansen isornartorsioraa

LÆS OGSÅ Avannaata aamma Qeqertalik ukiortaamit kommuuninngortussanngortut

Nu har Avannaata Kommunia bemandet i alt 94 stillinger, men kommunen mangler stadig at besætte stillingerne som erhvervsdirektør, socialchef, økonomidirektør og flere andre.

- Der er konstituerede direktører i øjeblikket, så det går ikke udover det daglige arbejde, siger Palle Jerimiassen, der forventer at få besat alle direktørstillingerne i løbet af januar.

Ifølge borgmesteren har den største udfordring i arbejdet med at få søsat den nye kommune, været efterdønningerne fra katastrofen i Karrats Fjord. 

LÆS OGSÅ Qaasuitsup-medarbejdere ramt af stress

For mange af medarbejderne i Qaasuitsup Kommunia har det betydet stress og sygemeldinger på grund af store mængder overarbejde. 

Men der er lys forude: 

- De har arbejdet for tre forskellige kommuner på én gang, derudover har de haft ekstra opgaver efter katastrofen i Uummannaq. Langt størstedelen af dem der har taget orlov på grund af stress er kommet på job igen og arbejder med de daglige opgaver nu, siger borgmester i Avannaata Kommunia, Palle Jerimiassen.