Der var stjernestøv over idrætsverdenen i Katuaq lørdag aften

Der blev uddelt priser og hyldet store sportspersoner ved årets Maligassiuisut show lørdag aften i Kulturhuset Katuaq i Nuuk. Showet blev afholdt i samarbejde med Elite Sport Greenland og Departementet for Sundhed for femte år i træk.
Skrevet af Merete Lindstrøm
17. november 2019 18:52
Versionist Jaaku Lyberth

Elite Sport Greenland kårede ved Maligassiuisut Årets idrætspræstation og Årets talentudvikling. Begge priser blev uddelt til personer som i høj grad lever op til Elite Sport Greenlands tre værdier: Styrke, målrettethed og udvikling, skriver Elite Sport Greenland i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Ukaleq Slettemark blev verdensmester: I går hyldede borgmesteren hende

Årets idrætspræstation blev uddelt til Ukaleq Slettemark for hendes præstation under junior-VM, hvor hun vandt guldmedalje i individuel 10 kilometer.

Årets talentudviklingspris gik til landstræneren for håndboldkvindelandsholdet Johannes Groth.

Flere trænere hædret

Der blev også uddelt Faxe Kondi legater til årets idrætsperson og årets leder 

Og så blev årets træner kåret. Men det var ikke bare én træner i år, det var en hel trænerstab.

Trænerne i Arctic Sport i Ikerasak, løb med hæderen. Og trænerne i klubben, som består af ene kvinder, fik rosene ord med på vejen:

Arctic Sport i Ikerasak har i løbet af året oplevet en eksplosiv udvikling indenfor idræt. Klubben har opnået gode resultater, når de deltaget i stævner, været professionelle, og har haft en frisk ånd som har inspireret andre og været rollemodeller, lød det blandt andet i begrundelsen.

LÆS OGSÅ Grønland vinder tre medaljer på Island Games sidste dag

Klubben snuppede ikke mindre end 13 guld, 13 sølv og 11 bronzemedaljer ved GM i år og under Uummannaq Cup vandt de i alt 52 medaljer.

Ny pris til vinderne fra Island Games 

Slutteligt blev der uddelt en ny pris i år til årets hold.

Prisen gik til Badmintonlandsholdet, der vandt guld ved Island Games i Gibraltar i sommer.

 Det er en kæmpe bedrift, som fortjener en særskilt hyldest og som vi er meget stolte og glade over, lyder det fra Grønlands Idræts Forbund.

Se de flotte billeder i toppen af artiklen.