Der skal være tid til det kommunalpolitiske

Per Berthelsen, der i mange år har bestridt meget tunge poster i det politiske liv, har sæde i både Inatsisartut og i kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq. Han har i denne valgperiode valgt at opprioritere sit kommunalpolitiske arbejde.
Skrevet af Peter Troelsen
11. april 2013 06:15

Selv om det kunne være blevet til mere, har Per Berthelsen valgt at sige ja til en formandspost i udenrigs- og sikkerhedsudvalget og en plads som menigt medlem i kultur- og uddannelsesudvalget. På den måde bliver der tid til at arbejde mere seriøst med de kommunalpolitiske mærkesager.

-Jeg er glad for min formandspost, og så er jeg kommet ind i kultur- og uddannelsesudvalget. Det er jo faktisk det, der har min store interesse, og jeg ser frem til at være med til at gøre en forskel på netop de to områder. Jeg har allerede været en tur omkring den nye naalakkersuisoq på området Nick Nielsen, for at tale om kollegiesituationen her i Nuuk. Den er jo katastrofal, og det skal vi have lavet om på hurtigst muligt, fastslår Per Berthelsen overfor knr.gl.

Ved kommunalvalget fik den tidligere viceborgmester et glimrende valg og var den politiker, der fik tredjeflest stemmer i kommunen. I de tidligere år har Per Berthelsen nedprioriteret sit kommunalpolitiske arbejde, men det skal være slut i de kommende fire år, der ifølge Berthelsen selv let kan blive den sidste valgperiode for ham.

-Jeg gik jo til valg på bl.a. problematikken omkring dyrlægen i Nuuk, hvor vi i den grad mangler en fast praktiserende dyrlæge. Desuden har jeg en stor plads i mit hjerte for at gøre mere ud af aqua-kulturen i vores fjorde. Der venter der store udfordringer, og jeg ser meget frem til at være en aktiv politiker i de næste fire år, siger Per Berthelsen, der har fået sit gode politiske humør igen efter en periode, hvor tingene ikke lige gik hans vej.