Der har været sager til behandling i ”Udvalg til valgs prøvelse”

Straks efter medlemmerne af Inatsisartut blev kendt, nedsatte tingets nestor Lars Emil Johansen på eget initiativ et foreløbigt ”Udvalg til valgs prøvelse”. De skulle arbejde med de sager om nyvalgte medlemmer af Inatsisartut, som udvalget fik indleveret.
Skrevet af Peter Troelsen
25. marts 2013 13:15

Udvalget er kun midlertidigt og har det ene formål at lave en rapport til Inatsisartut omkring eventuelle problemer med medlemmernes valgbarhed. Hvis et Inatsisartut-medlem har en dom, som er under 5 år gammel, vil dette medlem efter al sandsynlighed ikke kunne vælges til tinget, og en suppleant må i stedet for træde ind på den diskvalificeredes plads.

-Vi får sager henvist til behandling, og det har vi så fået afsluttet her til formiddag. Vi har lavet en rapport og sendt den videre til Inatsisartut. Så er det op til Inatsisartut at behandle sagerne og eventuelt lade medlemmer falde på vægten. Vores arbejde er afsluttet nu, og jeg har ikke yderligere kommentarer til vores arbejde, fastslår Lars Emil Johansen overfor KNR.

Det nyvalgte Inatsisartut træder sammen fredag 5. april, og derefter vil der komme afgørelser i eventuelle sager, og der vil blive fundet medlemmer til stående udvalg. Den kommende formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond bliver dog på forhånd briefet om eventuelle sager fra det midlertidige ”Udvalg til valgs prøvelse”, så hun ikke vælger netop disse medlemmer som ministre i hendes nye regering, som forventes afsløret i morgen efteriddag kl. 15.00, hvor der er indkaldt til pressemøde.