Der er styr på arbejdstilsynet ved storskalaprojekter

Siumuts medlem af Folketinget Doris Jakobsen har i dag haft møde med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen. Emnet for mødet var arbejdstilsynet i forbindelse med de storskalaprojekter, der forhåbentligt venter i Grønland i de kommende år.
Skrevet af Peter Troelsen
30. januar 2013 07:50

På mødet oplyste Mette Frederiksen, at der fra dansk side var fokus på og styr over den øgede indsats, der skal til i forbindelse med storskalaprojekterne. Yderligere oplyste ministeren, at danskerne var bevidste om, at der skulle bruges ekstra penge i den forbindelse.

-Jeg er rigtig glad for dette møde. Mens de skriftlige svar på mine tidligere spørgsmål om Danmarks forberedelse af deres ansvarsområder ved storskalaarbejdet i Grønland var temmelig uklare, var ministeren til gengæld klokkeklar. Der vil blive taget hånd om det danske ansvar for arbejdstilsyn i forbindelse med storskalaprojekter – og det vil ske professionelt og betryggende og efter nøjagtig samme standarder som i Danmark – også når det kommer til at koste mere end det gør i dag, forklarer Doris Jakobsen efter mødet med Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen understregede endvidere, at det var hendes klare ønske, at arbejdstilsynet i Grønland skulle være både udfarende og baseret på en aktiv indsats. Det skulle ske helt på linje med i tilsynets arbejde i Danmark. Hun fandt hverken opgaverne med storskala i Grønland uoverskuelige eller specielt usædvanlige i forhold til de allerede fungerende krav til tilsynet i resten af riget

 -Der vil blive taget hånd om omkostningerne, indhentet den rigtige kompetence og sørget for det nødvendige mandskab, når projekterne bliver til virkelighed. Og det vil ske i et tæt samarbejde med Naalakkersuisut. Det er som det skal være, og det viser igen, at vores samarbejde med denne regering fungerer rigtig godt, fortæller Doris Jakobsen, der af ministeren blev bedt om at holde øje med arbejdstilsynets arbejde i Grønland.