Foto: Erik F. Brandsborg/Flickr Creative Commons

Departement arbejder på at genindføre ulvejagt

Borgere i Qaanaaq-området beretter om at ulve i Qaanaaq’s forvaltningsområde bliver mere og mere synlige. Nu skal skal der gøres noget ved det.

Borgere i Qaanaaq har ved underskriftsindsamling indsamlet 128 underskrifter og henvendt sig til APN med ønske om, at der skal gøres noget ved ulvene. Det oplyser Departementet for Fiskeri og Fangst.

- Ulvene betragtes deroppe som potentielt farlige for mennesker samt forstyrrende for fangstdyr, skriver departementet på sin Selvstyrets hjemmeside.

Lokale fangere mener, at ulvenes tilstedeværelse i områder påvirker rensdyr- og moskusbestanden. Ulvene skulle angiveligt være skyld i, at moskusokser trækker sydover fra Inglefiels Land til Siorapaluk-området.

Ulve skal kunne jages

Departementet for Fiskeri og Fangst arbejder på nuværende tidspunkt at ændre den gældende bekendtgørelse om ulve fra 1988 med det formål, at ulvene i Qaanaaq’s forvaltningsområde skal kunne jages.

- Vi kan ikke på forhånd sige, at mulighed for jagt på ulvene vil medføre, at de ikke længere vil dukke op i områder med mennesker, men betragter tiltaget som en mulig mindskelse af ulvenes potentielle fare for mennesker og forstyrrelse af fangstdyr, lyder det fra Departementet for Fiskeri og Fangst.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!