Uanset om vi går tur med hunden, samler forråd i naturen eller dyrker sport, styrker bevægelse vores fysiske og mentale sundhed. Men vi ved ikke nok om, hvorfor nogle bevæger sig meget og andre lidt.Foto: Emil Stach, GIF

Den største kortlægning af hvorfor vi bevæger os - eller hvorfor vi ikke gør - er på vej

Grønlands Idrætsforbund laver i samarbejde i med Syddansk Universitet stor undersøgelse om hvorfor - eller hvorfor ikke - vi dyrker idræt.

Hvorfor bevæger vi os? Eller hvorfor bevæger vi os ikke?

Det vil Grønlands Idrætsforbund gerne finde ud af.

7.500 personer i Grønland modtager nemlig nu en besked i deres e-boks om, hvorvidt de ønsker at deltage i den største kortlægning nogensinde af bevægelsesvaner i forbindelse med forskningsprojektet "Grønland i bevægelse".

Det er Grønlands Idrætsforbund, GIF, der har startet undersøgelsen i samarbejde med Syddansk Universitet.

- Selv om der tidligere er gennemført gode undersøgelser af både befolkningens sundhedsprofil og af vores idrætsvaner, ved vi stadig for lidt om, hvad det er, der motiverer eller afholder os fra at bevæge os, siger portefølgeleder i GIF, Bjørn Søvsø Jensen.

Interviews før undersøgelsen

GIF har forud for undersøgelsen lavet en række interviews med personer forskellige steder i landet. 

- Denne undersøgelse vil give os et nuanceret og detaljeret billede af de mekanismer, der er i spil, når vi vælger at være mere eller mindre aktive. Den vil også vise, hvordan den måde, vores hverdag er bygget op, har betydning for hvor aktive, vi er, siger Bjørn Søvsø Jensen.

Pengepræmie

GIF har det ganske ambitiøse mål, at gøre Grønland til det mest fysisk aktive land i hele verden.

Her skal undersøgelsen ved hjælp fra både interviews og spørgeskema sikre, at forbundet når et skridt nærmere det mål. 

- Det vil give stor indsigt i den mangfoldighed og variation, der er i vores bevægelseskultur. Vi kan se, at når vi taler med folk og besøger dem i deres hjem, så får vi nogle meget mere nuancerede fortællinger om bevægelse, fællesskab og fysisk aktivitet, siger Bjørn Søvsø Jensen.

Der er lagt en gulerod til at motivere folk til at deltage i undersøgelsen. Der bliver trukket lod om 10.000 kroner blandt deltagerne.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl