Den røde løber rulles ud for udlændinge

Danmark gør det lettere for forretningsfolk og turister at få adgang til Danmark. Og det kommer også til at få betydning for Grønland, oplyser Udenrigsministeriet.
Skrevet af Martine Lind Krebs
20. juni 2013 12:58

Den røde løber bliver bogstaveligt talt rullet ud for udenlandske forretningsfolk, der søger om visum til Danmark og Grønland. Det siger chefen for Udenrigsministeriets Center for Borgerservice og Kommunikation, som håndterer visumansøgninger, Ole Egberg Mikkelsen.

- Der kommer en række forbedringer på visumområdet, som meget gerne skulle fremme turismen, ikke kun til Danmark, men til hele Rigsfællesskabet, siger han.

Red Carpet-ordningen betyder, at udenlandske virksomheder bliver tilbudt klare fordele, når de søger visum til deres ansatte. For virksomheder, som bliver forhåndsgodkendt, forkorter Udenrigsministeriet sagsbehandlingen til blot tre dage og slækker på kravene til dokumentation og fremmøde.

Samtidig gør Danmark det også lettere og smidigere for turister og søfolk at få visum. Det skulle gerne tiltrække flere turister, siger Ole Egberg Mikkelsen.

- Vi ser specielt, at turister fra de nye vækstøkonomier med en voksende middelklasse, for eksempel Kina, Rusland og Ukraine,  rejser mere og mere og har mod på at rejse til fjernere lande. Og der tror jeg, der ligger nogle gode muligheder for Grønland, siger han.

For besvær med visumansøgningen kan være en barriere for folk, der ønsker at rejse til Danmark og Grønland, mener han.

Allerede efter sommerferien vil de første nye procedurer blive taget i brug.

- Straks efter sommerferien skal vi i gang med at rulle løberen ud, om jeg så må sige. Det gør vi gradvist et land ad gangen. Nogle af ændringerne det kræver lovændring, så det kommer an på Folketinget, men vi håber det sker i løbet af efteråret.