Den danske regering ændrer standpunkt omkring hvaler

Tirsdag formiddag var der lukket samråd med Udenrigsministeren i Folketingets miljøudvalg om Rigsfællesskabets forhandlingsmandat til det kommende møde i Den Internationale Hvalfangstkommission (IWC). Grønlandsudvalget og Færøudvalget var inviteret med til samrådet, og samtlige nordatlantiske folketingsmedlemmer deltog i samrådet.
Skrevet af Peter Troelsen
13. juni 2012 06:11

Naalakkersuisut har i de seneste år stået fuldstændig fast på, at forvaltningen af de levende ressourcer sker på grundlag af den biologiske rådgivning. Dette standpunkt er ifølge Sara Olsvig et positivt aktiv i forhold til at kræve det samme af andre nationer.

- Jeg fremførte min holdning om, at forvaltning af hvaler skal ske på basis af den biologiske rådgivning. Det foreslåede hvalreservat i Sydatlanten har ikke dette biologiske og videnskabelige grundlag, og derfor må Rigsfællesskabet stå fast i forhold til princippet, og den holdning fik jeg udtrykt meget klart, fortæller Folketingsmedlem Sara Olsvig (IA).

Den nye danske regering og regeringspartierne har tidligere været dem, der var mest imod hvalfangst generelt. Den holdning har ændret sig. Sara Olsvig mener, at dette er et udtryk for at regeringspartierne tager deres rolle og ansvar for hele Rigsfællesskabet alvorligt.

-Meget tidligt efter regeringsskiftet bragte jeg emnet om sæl- og hvalfangst op overfor mine samarbejdspartnere her i Folketinget. Vi kan se en tydelig holdningsændring hos blandt andet SF, som tidligere har været meget dyreværnsorienterede, og det er jeg rigtig glad for, slutter Sara Olsvig.