Demonstranter går på gaden igen i dag

Arrangørerne bag demonstrationen mod afgifter og Naalakkersuisut føler sig ikke hørt af politikerne. Derfor fortsætter den folkelige protest i dag.
Flere steder i landet gik folk på gaden sidste onsdag for at demonstrere. Foto © : Malik Brøns, KNR
Skrevet af Malik Brøns, Jens Betak
27. november 2019 12:54

Demonstrationsgruppen Naammaleqaaq - Nok er nok - vil igen vise utilfredsheden mod Naalakkersuisut og Inatsisartut i dag, onsdag, klokken 16.30. På samme tid vil der også blive holdt en demonstration i København i Danmark.

Flere steder i landet gik folk på gaden sidste onsdag for at demonstrere mod Naalakkersuisut og Inatsisartut. I Nuuk kom der over 1.000 til demonstrationen. Det var blandt andet de nye højere afgifter på slik, tobak og alkohol, som Inatsisartut vedtog for at få finansloven til at hænge sammen, som fik demonstranterne på gaden.

LÆS OGSÅ Demonstration mod nye afgifter: Nok er nok!

Men den sidste demonstration var ikke nok.

Arrangørerne mener nemlig ikke, at politikerne har lyttet til protesterne, og det er grunden til, at demonstrationerne fortsætter i dag.

- Bestemt ikke. Jeg synes, at vi råbte tydeligt og klart, at nok er nok. Den slags ledelse er vi træt af, altså den måde de fra den ene dag til den anden laver ændringer af lovgivninger. Og det kan ikke passe, at vi skal være vidner til den slags regering. Det har vi fået nok af, siger Pipaluk Lynge Rasmussen, som er en af fire arrangører bag demonstrationen.

Breder sig til Danmark

Selvom finansloven allerede er vedtaget, håber arrangørerne dog, at Naalakkersuisut vil lytte til deres krav.

Pipaluk Lynge Rasmussen mener, at Naalakkersuisut prioriterer lufthavnspakken og den netop vedtagede sænkelse af selskabsskatten højere end børnene her i landet.

- Vi kræver, at de mindst ændrer noget i lovgivningen. Hvis de ikke vil gå af, så kræver vi mindst, at de laver noget om i finansloven, så borgerne føler, at de bliver hørt, siger Pipaluk Lynge Rasmussen.

LÆS OGSÅ Højere afgifter lukker hul i finansloven

Denne gang er det ikke kun her i landet, at der demonstreres. Ved Christianshavns Slotsplads i København vil en gruppe også demonstrere mod Naalakkersuisut.

- Vi ved, at der er rigtig mange studerende, der tvivler på, om de overhovedet vil tilbage til Grønland igen, fordi politikerne har kørt den her slags regering. Så de studerende vil gerne høres dernede og sige: "Nu må i tage jer sammen", siger Pipaluk Lynge Rasmussen.

Demonstrationen i København starter klokken 20.30 dansk tid.