Demokraterne vil oplyse om konsekvenserne ved voldtægt

Hver tredje dag er der en voldtægt eller et voldtægtsforsøg i Grønland. Det tal er alt, alt for højt, og demokraternes familieordfører Astrid Fleischer Rex vil gøre 2013 til et år, hvor der skal oplyses bredt omkring voldtægt, og de konsekvenser det har for både offer og pårørende.
Skrevet af Peter Troelsen
28. august 2012 13:56

I 2010 var der 159 voldtægter eller forsøg på voldtægt og sidste år var tallet på 124. Selv om der heldigvis har været et fald, er det slet ikke i orden, at 124 mennesker i dette land skal leve med konsekvenserne af en anden persons forsøg på at tiltvinge sig seksuelt samkvem.

-Voldsudøverne skal ikke bare smides på anstalten. De skal tvinges til behandling hos psykolog eller psykiater. Frihedsberøvelse fjerner ikke de tendenser voldsudøverne har. Den voldelige skal i behandling og familien skal hjælpes på samme tid. De har levet med en voldelig far eller mor gennem lang tid, og det skal vi som samfund være klar til at råde bod på, fastslår Astrid Fleischer Rex, der varsler en byge af §37 spørgsmål om emnet til lovgiverne.

Desværre er der stadigvæk mange voldtægter eller voldtægtsforsøg, der aldrig bliver anmeldt til ordensmagten. Ofrene for disse misgerninger skal leve resten af livet med de psykiske problemer, der følger med. Gerningsmændene kan derimod gå frit omkring og forsøge voldtægt igen, da det gik fint første gang. Det skal der laves om på, hellere i dag end i morgen.

-Ofrene for voldtægter er oftest psykisk langt nede og indimellem direkte apatiske. Derfor får de måske ikke anmeldt voldtægten. Det kan også være de er bange for igen at blive opsøgt at gerningsmanden. Vi skal have sat fokus på den del af problematikken, og det skal ikke være et tabu at være udsat for en voldtægt. Jeg er overbevist om, at man kan få brudt det tabu ved at sætte endnu mere fokus på det store problem, som vi lever med i vores lille samfund. Derfor foreslår jeg, at vi gør 2013 til et år med særlig fokus på voldtægt, siger Astrid Fleischer Rex til knr.gl.