Demokraterne vil have flere iværksættere

Alle partier taler her op til valget om vigtigheden af at få flere arbejdspladser. Det plejer at være storskalaprojekterne politikerne ønsker at bruge som løftestang for flere arbejdspladser, men Allan Chemnitz, der stiller op til valget for Demokraterne, efterlyser flere iværksættere.
Skrevet af Peter Troelsen
13. februar 2013 09:24

I Grønland har der aldrig været den store tradition for iværksætteri, og man skal begynde stort set fra bunden med at opbygge en tradition. Landets unge mennesker skal have lov til at drømmer om, selv at skabe deres fremtid.

-Man starter med at plante et frø, og hvis man har passet og plejet det godt, så kommer der noget ud af det med tiden. Sådan er det også med iværksætteri, og vi skal have gang i mange flere mindre virksomheder. Det er ikke tilstrækkeligt med storskalaprojekterne, hvad så med de mennesker der bor langt fra disse projekter. Iværksætterne skal have bedre forhold, og vi skal lære om iværksætteri helt fra skoletiden, siger Allan Chemnitz, der stiller op på Demokraternes liste til Inatsisartut-valget.

Som skolefag ville iværksætteri være en gevinst for hele landet. De forskellige klasser kunne lege virksomheder og konkurrere med hinanden om, hvem der fik de bedste ideer. På den måde ville landets ungdom have det i sig allerede fra barnsben.

-Det er vanskeligt at sætte antal på, men hvis vi først får nogle succesfulde iværksættere, vil det givetvis føre mere med sig. På den måde kan vi også få mindre virksomheder, der måske kan komme ind på eksportmarkedet, og af den vej på tilført statskassen nødvendig kapital. Som socialliberal går jeg ind for at få privatiseret så meget som muligt, og med et stort antal iværksættere vil det også blive en lettere proces, siger Allan Chemnitz til knr.gl.