Demokraterne: Nye afgifter ikke nødvendige hvis alle havde betalt deres gæld

Demokraterne stemte selv for afgiftspakken, som bliver kritiseret enormt lige nu. Nu forsvarer Nivi Olsen selv afgifterne på Facebook.
Nivi Olsens forsøg på at dæmpe kritikken er ikke blevet særlig godt modtaget af Demokraternes Facebook-brugere. Foto © : KNR / Malik Brøns
Skrevet af Malik Brøns
19. november 2019 15:59

Demokraternes fungerende formand Nivi Olsen har lagt mærke til, at mange borgere har udtrykt utilfredshed over de nye højere afgifter på cigaretter, slik og alkohol på Facebook. Derfor har Demokraterne udgivet en video, hvor Nivi Olsen forklarer, hvorfor partiet har stemt for afgiftspakken.

På videoen siger hun blandt andet:

- Det, vi skal kigge på som samfund er, hvordan vi er nået hertil? For det første har vi som samfund gæld til det offentlige. Fordi vi ikke har betalt den gæld, vi har til det offentlige, er gælden nået op på en milliard kroner. Hvis vi havde betalt gælden, så ville vi ikke være nået hertil, lyder det fra hende. 

LÆS OGSÅ Vores gæld runder snart en milliard kroner

Vores gæld til statskassen har været stigende, og en af de helt store poster er ubetalt underholdsbidrag. Beløbet på det er alene er 400 millioner kroner, og i gennemsnit skylder hver borger næsten 18.000 kroner til det offentlige. 

Video-opslag set af over 10.000

Nivi Olsens forsøg på at dæmpe kritikken blev dog ikke modtaget særlig pænt af facebook-brugerne. I kommentarerne til videoen ser det nærmere ud som om, at demokraterne har hældt benzin på finanslovsbålet.

Tirsdag eftermiddag var der kommet 184 kommentarer og 309 delinger på opslaget.

Blandt kommentarerne bliver der gentaget adskillige gange, at Demokraterne gik til valg for at skære ned på skatter og afgifter.

LÆS OGSÅ Kunder i Brugseni om nye afgifter: Fornuftigt - eller helt vildt åndssvagt

Demokraterne forsvarer blandt andet de nye afgifter med, at der også indføres et beskæftigelsesfradrag.

- Det er vigtigt at huske på, at indførelsen af beskæftigelsesfradraget betyder, at lav- og -mellemindkomstgruppen vil få hævet deres rådighedsbeløb med cirka 350 kroner om måneden. Så samlet set vil man få flere penge mellem hænderne, selv om slik, alkohol og cigaretter stiger i pris, svarer Demokraterne skriftligt til én af kommentarerne.

Ikke til at overbevise

Generelt har Demokraterne dog svært ved at overbevise de utilfredse Facebook-brugere:

- Endnu engang henter i penge fra borgernes lommer. Hvorfor kan man ikke bare for en gang skyld hente fra jeres lommer? I tjener så meget i forvejen, så kan det måske være, at i forstår hvordan det føles. Men det ville I sikkert alligevel ikke, skriver Gunna-Vera Berthelsen på Demokraternes Facebookside.