Demokraterne: Hårdere straffe for salg af hash til mindreårige

Salg af hash til mindreårige skal straffes hårdere, det mener Demokraterne. Derfor er partiet tilfredse med, at Naalakkersuisut i svar på et paragraf 37 spørgsmål fra Tillie Martinussen erklærer sig enige i, at der bør være tale om en skærpende omstændighed, hvis en pusher sælger hash til en person under 18.
Skrevet af Jonas Fievé
27. juni 2016 05:14

Artiklen er opdateret kl: 9.50. Det præciseres, at det ifølge Naalakkersuisut er uklart, hvilke muligheder der er for at gøre salg af hash til unge under 18 til en skærpende omstændighed.

Demokraterne mener, at de omkring 5000 børn, der har det svært her i landet, ikke skal udsættes for rusmidler og, at det er politikernes pligt at beskytte børnene mod at ende i et misbrug, når de er allermest sårbare, skriver partiet i en pressemeddelelse.

Ifølge svaret fra Naalakkersuisoq, Martha Lund Olsen, fremgår det ikke klart, hvilke muligheder der på nuværende tidspunkt er i kriminallovgivningen for at gøre det til en skærpende omstændighed, når salg af hash sker til personer under 18 år.

Læs også Politiet tilfreds med hashsmuglerdom

Martha Lund Olsen ønsker dog at undersøge, om det er muligt inden for den gældende lovgivning at skærpe reglerne, eller om nødvendigt at indlede en dialog med justitsministeriet for at ændre loven, da Naalakkersuisut er helt enige i, at der skal ses strengt på salg af hash til mindreårige.

Ifølge regeringspartiet handler det om at sende et signal til pusherne om, at de ikke skal tjene penge på børn og unges elendighed eller nysgerrighed.