Demokraatit har fået foden indenfor i Kommune Kujalleq

Tidligere Siumutter Margrethe Thårup Andersen har skiftet til Demokraatit, fordi hendes politiske målsætninger ikke passede med Siumuts længere.
Ved kommunalvalget i 2021 fik Margrethe Thårup Andersen 158 stemmer. Foto © : KNR / Jørgen Semionsen
26. marts 2023 10:37

Nu har kommunalbestyrelsen i Kommune Kujalleq fået et medlem fra Demokraatit.

Ved sidste kommunalvalg blev Margrethe Thårup Andersen valgt ind med 158 stemmer som repræsentant for Siumut, men nu har hun skiftet parti til Demokraatit.

- Jeg har efter vores møde i midten af valgperioden valgt at melde mig ind i Demokraatit, siger hun til KNR.

Hendes begrundelse er, at hun har manglet opbakning fra Siumut med hensyn til hendes politiske målsætninger.

- Jeg havde ønsket, at vi skulle arbejde mod fælles mål. Det er det, jeg har savnet, siger Margrethe Thårup Andersen.

Hun er blevet udpeget som anden viceborgmester ved omrokeringen i udvalgsposterne. Desuden sidder hun i to udvalg; økonomi- og erhvervsudvalget samt i forvaltningsudvalget.

Først næste måned bliver der taget stilling til, om der skal laves ændringer i kommunalbestyrelsens arbejdsopgaver, fortæller Margrethe Thårup Andersen.

Og hun håber på, at hun bliver i udvalgene.

- Selvom jeg allerede er blevet medlem af Demokraatit, sidder jeg i to udvalg. Jeg er rigtig glad for at kunne have denne mulighed, og jeg håber, at jeg fortsætter i mine sæder.

Siumut ærgrer sig

For første gang i Kommune Kujalleqs historie blev Siumut ved sidste kommunalvalg en del af oppositionen. Normalt har de stået i spidsen for kommunen.

Ved valget i 2021 fik Siumut seks mandater, Inuit Ataqatigiit fik otte mandater og endelig Atassut med ét mandat. Altså havde Demokraatit ingen plads i kommunalbestyrelsen, inden Margrethe Thårup Andersen blev en del af partiet.

Formand for Siumut-gruppen i Kommune Kujalleq, Simon Simonsen, ærgrer sig over, at Margrethe Thårup Andersen forlod Siumut og gik over til Demokraatit.

- Det ærgrer vi os selvfølgelig over. Også fordi vi ved, at hendes mange vælgere, som havde stemt på Siumut, helt sikkert også bliver lidt skuffede, siger han til KNR.

Simon Simonsen lover, at Siumut bliver fremstående igen i Kommune Kujalleq.

- Folk kan forvente, at i resten af den halve valgperiode, kommer Siumut til at have en tydeligere tilgang med hensyn til vores politik.

KNR har ikke kunne få en kommentar omkring begivenheden fra borgmester i Kommune Kujalleq, Stine Egede (IA).