Demokraterne vil have borgernes personlige ansvar i fokus

Befolkningen skal tage et større ansvar for deres eget liv. Det bliver Demokraternes vigtigste mærkesag op til valget, siger partiets formand, Randi Vestergaard Evaldsen.
Foto © : KNR // Ivik Kristiansen
Skrevet af Ivik Kristiansen
15. marts 2018 08:01

- Den største mærkesag bliver større frihed til den enkelte, siger Randi Vestergaard Evaldsen.

Demokraterne holdt onsdag formiddag pressemøde. Her gjorde partiet det klart, at Demokraterne vil køre en meget højreorienteret valgkamp. 

LÆS OGSÅ Niels Thomsen qinigassanngortittoq

Dette indebærer, at borgerne skal kunne tænke for sig selv, fortæller partiformand Randi Vestergard Evaldsen, der siger, at de er af den overbevisning, at 40 års venstreorienteret landsstyring har gjort en del af befolkningen forvænt med at det er andre, der tager ansvar for dem.

- Folk har indimellem ikke deres egen personlige frihed til at bestemme, hvad de skal gøre for at tage ansvar, fordi man er vant til, at det offentlige tager over for dem.

Som eksempel nævner Randi Vestergaard Evaldsen udsatte børnefamilier. 

LÆS OGSÅ Siunnersuuteqarnissaq pisariaqanngitsoq

LÆS OGSÅ Partier støtter en fattigdomsgrænse

- Når man så, i gåseøjne, ikke kan tage sig af barnet, så er man vant til at det offentlige tager over. Her vil vi gøre det meget klart, at når man får et barn, så har man også et ansvar for barnet og dets fremtid.

Ifølge Demokraternes formand hænger personlig ansvar også sammen med selvstændighed, som hun forudser vil fylde en del i valgkampen.

- Hvis den enkelte ikke er i stand til at tage ansvar for sig selv, så bliver det også meget svært at tage ansvar for ens land. Derfor er vi nødt til at bygge nogle stærke familier op, for at tage ansvar for vores land, siger formand for Demokraterne, Randi Vestergaard Evaldsen, om et af Demokraternes valgemner.

Derudover fremhæver hun blandt andet mere politisk selvbestemmelse som et vigtigt valgemne.