De nordiske statsministre samlet i Stockholm

I går var det tid til det årlige nordiske fællesmøde for statsministrene og arbejdsmarkedsministrene fra de nordiske lande. Formand for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond, var også med, og temaet denne gang var bekæmpelse af ungdomsarbejdsløshed i Norden.
Aleqa i 2013
17. maj 2013 07:19

Aleqa Hammond bemærkede, at der er flere ligheder på dette område i hele regionen, og hun blev inspireret for nye grønlandske løsninger:

- Vi har mange fælles problemstillinger i Norden, når det gælder om at få de unge ind i arbejdslivet, siger Aleqa Hammond.

- Vi kan bruge de andre landes erfaringer, og jeg tror, vores unge også kan bruge de nordiske uddannelsesmuligheder og det nordiske arbejdsmarked, siger hun efter mødet.

- Ungdommen er grundstenen, det fremtidige bæredygtige Grønland skal bygge på, og det skal sikres at der oprettes uddannelses- og praktikpladser, så de kan være klar til det mineindustriland, som Grønland vil blive i den næste generation, understregede Aleqa Hammond.

- De nordiske lande har gjort mange erfaringer på uddannelses og arbejdsmarkedsområdet som vi kan drage nytte af, slutter Aleqa Hammond efter mødet i Stockholm.